donderdag 21 januari 2016

PROJECT : ZOT VAN GEZOND !

Vanaf maandag 11 januari loopt in de hele school het project 'Zot van gezond'.We hebben vooral aandacht voor een gevarieerd ontbijt, het goed verzorgen van onze tanden en veel beweging. 

Het project startte met een leuk toneelstuk in de sporthal over Piet Vuiltjes die heel ongezond leeft, zich ook niet wast, zijn tanden niet poetst, ongezond eet, slordig gekleed is enz... Calcimus leert hem hoe het wel allemaal moet.

Op verschillende schooldagen zijn we de dag begonnen met veel leuke dansjes o.l.v. juf Jozefien Vermeire. Zij doet dat vol enthousiasme. Juf Jozefien heeft trouwens jaren lang in haar vrije tijd dansles gegeven in Waarschoot. Dansen is echt haar ding en ze kan de kinderen hierin echt wel meetrekken. Sorry, maar mijn danscapaciteiten zijn eerder bescheiden gebleven. Elk zijn ding.
Ik kan daar echter geen foto's van tonen omdat ik natuurlijk zelf mee aan het bewegen was.

Op donderdag 21 januari hadden we een gezamelijk ontbijt in de refter van de school.
Heel veel kinderen hadden echt een heel gevarieerd , laat me gerust zeggen, een luxeontbijt mee.
Proficiat aan alle ouders die daaraan geholpen hebben.
Het was gezellig en leuk om samen gezond te ontbijten.






De mascotte van het project is CALCIMUS. 
Ook hij kwam met ons samen eten. 



Calcimus zoekt het gezelschap op van de kinderen.






Simon wil graag de laatste restjes van het bot afkluiven. 


Nog enkele sfeerbeelden...









Ook het goed poetsen van de tanden staat verschillende malen op het programma tijdens deze projectweken. De tandpasta van de school met muntsmaak valt in de smaak bij veel kinderen. Er wordt flink gepoetst.











Het uitspuwen van het mondwater is natuurlijk een hilarisch moment !!!


Tijdens ons lessen W.O. hebben we over het gebit geleerd (ook van dieren, vleeseters, planteters, insecteneters en alleseters).
We leren ook welke belangrijke voedingsbestanddelen er in ons voedsel zitten en wat er daarmee allemaal in ons wonderlijke lichaam gebeurt : de spijsvertering komt aan bod.

Maandagnamiddag sluiten we het project af met de hele school in de sporthal. Daar zullen de kinderen in gemengde groepjes (van peutertje tot en met het zesde leerjaar) heel wat bewegingsactiviteiten doen. 

Tevens hebben we ook een projectlied 'Een gouden regel' waarin we zingen dat vroeg naar bed gaan gezond is, ook ons netjes wassen, een gezond ontbijt nemen en ons tanden goed poetsen. 

SCHOOL KAN TOCH PLEZANT ZIJN ...

Vriendelijke groeten,

meester Paul.